| Florile din casa ta | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Beatrice Webmaster
Varsta : 49
| Subiect: Florile din casa ta Dum Feb 10, 2008 12:52 pm | |
| Daca ai flori frumoase ce ni le poti arata, pune-le aici... | |
|
| |
Daniela De-al casei
Varsta : 59
| Subiect: Re: Florile din casa ta Dum Feb 10, 2008 10:16 pm | |
| Craciunica mea in noiembrie 2007, (acum a inflorit din nou, februarie 2008!!!!!!) | |
|
| |
Neria Admin Neria
Varsta : 47
| Subiect: Re: Florile din casa ta Dum Feb 10, 2008 10:21 pm | |
| Daniela, l-ai facut pe Sergiu sa se uite pe forum... :D El e topit dupa plante, tot ce avem plante in casa sunt meritul lui, eu nu ma pot lauda in acest domeniu. Sergiu asteapta si alte plante.... :flower: | |
|
| |
Daniela De-al casei
| Subiect: Re: Florile din casa ta Dum Feb 10, 2008 11:14 pm | |
| | |
|
| |
Daniela De-al casei
| Subiect: Re: Florile din casa ta Dum Feb 10, 2008 11:15 pm | |
| Cand ai timp sa pui si tu te rog, florile voastre sa ma inspir . | |
|
| |
Neria Admin Neria
| Subiect: Re: Florile din casa ta Dum Feb 10, 2008 11:19 pm | |
| Foarte frumoase flori ai. Sigur, il pun pe Sergiu sa isi prezinte colectia de plante din apartament. :flower: | |
|
| |
Beatrice Webmaster
| Subiect: Re: Florile din casa ta Lun Feb 11, 2008 11:23 am | |
| Moamaaaa ce frumoase de numa... Eu am o Orhidee frumoasa tare care mereu imi face flori. Anul asta a avut vreo 9 mai am si din astea maricele... | |
|
| |
Neria Admin Neria
| Subiect: Re: Florile din casa ta Lun Feb 11, 2008 9:33 pm | |
| Bea, chiar ca seamana orhideele voastre........ :D Sunt oricum niste flori tare frumoase! De pretentioase sunt pretentioase? Si acum ceva poze cu florile lui Sergiu: Incep cu floarea pe care a primit-o anul trecut in octombrie, cadou de la mamica soacra a lui :D Am fotografiat unul dintre colturile cu mai multe flori: O floare care seamana cu Craciunita, dar nu ne-a facut inca niciodata flori Un trifoi care face primavara, vara niste floricele foarte frumoase si roz, dar care in sezonul rece nu face decat frunze Din nefericire nu stiu denumirile lor, dar daca le recunoasteti si le cunoasteti m-ar interesa sa stiu denumirile lor. Mai avem si o sa mai postam in mesajele viitoare. | |
|
| |
Beatrice Webmaster
| Subiect: Re: Florile din casa ta Mar Feb 12, 2008 12:22 am | |
| ooo, frumoase de numa..
Orhideea nu prefera locurile prea calduroase. Apa nu din abundenta, ci sa se scurga si apa la temperatura camerei si nu ii place curentul... Sa stea la lumina! | |
|
| |
Neria Admin Neria
| Subiect: Re: Florile din casa ta Mar Feb 12, 2008 12:22 pm | |
| Aha, poate o sa primesc si eu vreodata una si vream sa stiu cum sa am grija de ea... :lol: | |
|
| |
Daniela De-al casei
| Subiect: Re: Florile din casa ta Mar Feb 12, 2008 5:15 pm | |
| Frumoase tare florile !!!!!! Intradevar cea care spui ca nu stii ce este este tot Craciunica. Acum cate ceva despre cum s-o faci sa infloreasca. Trebuie sa stea la lumina, la o fereastra dar nici in soare prea puternic. Trebuie sa ii pui un ingrasamant la doua saptamani cand o uzi, si o poti uda doar atunci, uneori poti uita sa o uzi chiar si 3-4 saptamani. Normal pt ca face parte din categoria cactusilor infloreste dupa ce o perioada o tii neudata si la caldura. De ex eu am tinut-o in sufragerie anul trecut din august pana a inflorit apoi dupa ce i-au cazut florile am mutat-o in dormitor ca am ziz sa nu ocupe spatiul din sufragerie pt alte flori daca tot nu mai este inflorita. Sub geam in dormitor am caloriferul care noaptea merge la intervale de 1-2 ore cate un sfert de ora iar peste zi merge doar un sfert de ora pe la 12. In rest este o temperatura mai scazuta fiind direct pe pervaz. Nici lumina nu prea are saraca pt ca dormitorul este pe nord iar cum aici majoritatea zilelor sunt inorate acolo este si mai innorat. Si fiind acolo practic am uitat de ea s-o ud. Cand mi-am adus aminte si m-am uitat la ea era cam stafidita dar surpriza !!!!!!! avea boboci si acum este inflorita din nou dupa doar o luna. Nici nu mi-am imaginat vreodata ca ar inflori intr-un timp atat de scurt din nou. Cat despre orhidee am sa iti trimit un website despre ele si poate poti tu sa il atasezi aici (eu nu stiu cum) pt toate fetele sa le vada ca merita. Sunt sute de orhidee de cele mai diverse forme si culori ca nu stii sa spui care e mai frumoasa. Si da detalii si despre cum sa fie ingrijite sa profiti de inflorirea lor la maxim. Eu de fapt folosesc un ingrasamant universal pt toate florile si le merge super. | |
|
| |
Daniela De-al casei
| Subiect: Re: Florile din casa ta Mar Feb 12, 2008 5:31 pm | |
| Inca ceva ca sa iti faci Craciunita sa aiba multe ramificatii rupe cate o frunza din varf si pune-o alaturi, in acelasi ghiveci, in pamant, poti pune vreo 4-5 sau mai multe din care vor creste din nou alta planta si v-a fi bogata. Cand pui aceste frunzulite, care trebuiesc bagate in pamant cam un sfert din cat sunt ele, sau in jur de 0,5 - 1 cm, trebuie sa ai grija ca pamantul sa nu se usuce la suprafata , asta inseamna ca trebuie s-o uzi cate putin si des ca sa se prinda, ceea ce nu dureaza foarte mult, poate o saptamana sau doua maxim. | |
|
| |
Beatrice Webmaster
| Subiect: Re: Florile din casa ta Mar Feb 12, 2008 7:10 pm | |
| Da, da, asa este... cam intr-o sapt -doua se prinde! | |
|
| |
Neria Admin Neria
| Subiect: Re: Florile din casa ta Mar Feb 12, 2008 7:24 pm | |
| Il pun pe Sergiu sa incerce ca mi-ar place sa fie mai bogata!! Multumesc de sfaturi | |
|
| |
Daniela De-al casei
| Subiect: Re: Florile din casa ta Joi Feb 14, 2008 3:01 pm | |
| | |
|
| |
Neria Admin Neria
| Subiect: Re: Florile din casa ta Joi Feb 14, 2008 3:33 pm | |
| Merge, merge si sunt minunate orhideele de acolo. | |
|
| |
Beatrice Webmaster
| Subiect: Re: Florile din casa ta Lun Feb 18, 2008 9:54 pm | |
| - Daniela a scris:
- http://www.regalorchids.co.uk/
Ehei am descoperit cum sa atasez un link . Sper sa mearga !!! Este despre orhidee. daaa, sunt superbe. Avem si aici niste modele din alea de pe site. Tare faine si nu sunt scumpe, daca le iei la oferta. :flower: | |
|
| |
Daniela De-al casei
| Subiect: Re: Florile din casa ta Dum Apr 06, 2008 4:48 pm | |
| Si ultima achizitie in materie de plante: Gloxinia e mai convenabil sa cumperi o planta in ghiveci a caror flori pot tine pana la o luna decat sa cumperi un buchet de flori de pus in vaza care pot tine doar o saptamana si sunt la acelasi pret !!! | |
|
| |
Neria Admin Neria
| Subiect: Re: Florile din casa ta Lun Apr 07, 2008 11:48 am | |
| Vai cat poate fi de gingasa....... mi se pare mie sau florile au o culoare inauntru si o alta in afara?!? | |
|
| |
dana Femeie crestina
Varsta : 67
| Subiect: Re: Florile din casa ta Mar Apr 08, 2008 1:43 pm | |
| | |
|
| |
dana Femeie crestina
| Subiect: Re: Florile din casa ta Mar Apr 08, 2008 1:53 pm | |
| | |
|
| |
Neria Admin Neria
| Subiect: Re: Florile din casa ta Mar Apr 08, 2008 2:16 pm | |
| Sunt minunate si asa de multe de numa...... Foarte frumoase!!!!! | |
|
| |
dana Femeie crestina
| Subiect: Re: Florile din casa ta Mar Apr 08, 2008 8:41 pm | |
| | |
|
| |
dana Femeie crestina
| Subiect: Re: Florile din casa ta Dum Apr 13, 2008 6:43 pm | |
| | |
|
| |
Daniela De-al casei
| Subiect: Re: Florile din casa ta Vin Sept 05, 2008 11:39 pm | |
| Acum vreo 2-3 saptamani am gasit o orhidee care mi-a placut foarte mult si acum face parte din colectia mea de flori: | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Florile din casa ta | |
| |
|
| |
| Florile din casa ta | |
|