Neria
Bine ati venit pe forum. Pentru a face parte din echipa noastra va rugam sa va logati.
Sa aveti o zi excelenta.
Neria
Bine ati venit pe forum. Pentru a face parte din echipa noastra va rugam sa va logati.
Sa aveti o zi excelenta.
Neria
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

Neria

Forumul femeilor credincioase

Forum NeriaForum Neria  Site NeriaSite Neria  AcasaAcasa  PortalPortal  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automată: 
:: Mi-am uitat parola
Despre mine... Despre El... Despre noi... Nou!!!
Diana
Ultimele subiecte
» Tea Time Dear (3)
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyMar Sept 03, 2013 12:46 pm Scris de Beatrice

» Produse cresterea sanilor
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyMier Aug 21, 2013 1:00 pm Scris de cristina90

» Cu ce ati reusit sa scapati de acnee, sau macar sa mai ameliorati situatia?
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyLun Iul 22, 2013 2:47 pm Scris de maria912

» Ce suplimente ati folosit pentru a slabi?
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyVin Iul 05, 2013 1:50 pm Scris de maria92

» Ce muzica va place?
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyJoi Mar 07, 2013 10:57 am Scris de marian011

» Recomandati un film sau o carte sau orice altceva merita sa
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyLun Feb 11, 2013 11:14 am Scris de cristina34

» Stiati ca...?
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyLun Ian 21, 2013 6:15 pm Scris de french79

» Devotionale
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyDum Iun 24, 2012 12:38 pm Scris de Melaniuca

» NUMARUL FIAREI : 666
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyDum Feb 05, 2012 2:04 pm Scris de petrut-sci7

» Prajitura cu branza
Supunerea - un concept invechit?!? EmptySam Dec 24, 2011 7:47 pm Scris de Maria

» Cea mai frumoasa poza de vacanta de anul asta
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyVin Dec 16, 2011 10:37 pm Scris de frz

» Avortul si implicatiile lui in viata sociala si spirituala!
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyVin Sept 23, 2011 11:16 pm Scris de blaj dorina

» Cum ne mai imbracam
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyVin Sept 23, 2011 11:01 pm Scris de blaj dorina

» Produse de machiaj
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyVin Iul 22, 2011 7:04 pm Scris de adelina1234

» Cozonaci a la Diana
Supunerea - un concept invechit?!? EmptySam Apr 23, 2011 9:30 am Scris de Maria

» Prioritati & Planificari
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyDum Apr 03, 2011 11:13 pm Scris de blaj dorina

» Forum de mamici, Piticii
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyDum Apr 03, 2011 10:31 pm Scris de brenda

» La multi ani Brenda !!!
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyDum Apr 03, 2011 10:29 pm Scris de brenda

» Maini dibace
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyMier Mar 30, 2011 11:26 pm Scris de Maria

» Ce mai gatim azi?
Supunerea - un concept invechit?!? EmptyMar Mar 29, 2011 10:19 pm Scris de brenda

Radio
radiocnm

radio cezareea
Radio Emanuel

Supunerea - un concept invechit?!?

In jos 
+5
Cornelia Filip
GROZE ANDREEA
mirela
Daniela
Neria
9 participan?i
AutorMesaj
Neria
Admin Neria
Admin Neria
Neria

Varsta : 47

Supunerea - un concept invechit?!? Empty
MesajSubiect: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyMier Feb 06, 2008 12:31 pm

Cat de mult ar mai trebui sa practicam supunerea fata de sot? Cum putem sa ne supunem in situatia in care, poate la ora actuala tot mai multe femei sunt stalpul financiar al familiei? Este supunerea un concept demodat? Este o porunca divina ce trebuie indeplinita?
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
Neria

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyDum Feb 17, 2008 4:47 pm

Supunerea sotiei fata de sot intr-o casnicie este o necesitate as spune eu. Si cand spun supunere nu ma gandesc numai la actiunea de supunere ci si la atitudine. De multe ori suntem gata sa ne supunem la nivel verbal, dar in inima noastra sa cartim impotriva supunerii si sa semanam in acest fel o atitudine de razvratire. Imi place sa imi imaginez casnicia ca pe cocpitul unui avion, iar pe sot si sotie ca pe pilotul si copilotul acelui avion. Sunt parteneri, conduc impreuna, iau decizii impreuna, dar daca se ajunge intr-un impas pilotul (capitanul) acelui avion are decizia finala. Asa vad lucrurile si in casnicie, sotul e intotdeauna cel care are decizia finala atunci cand nu putem ajunge la un sens comun.
Mi se pare fascinant sa vad ca Dumnezeu nu spune doar sotiilor sa fie supuse,fara sa oblige si sotii la lucruri mult mai marete.
In Efeseni 5: 21-28
"21 Supuneți-vă unii altora în frica lui Hristos.
22 Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului;
23 căci bărbatul este capul nevestei, după cum și Hristos este capul Bisericii, El, Mîntuitorul trupului.
24 Și după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot așa și nevestele să fie supuse bărbaților lor în toate lucrurile.
25 Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S'a dat pe Sine pentru ea,
26 ca s'o sfințească, după ce a curățit-o prin botezul cu apă prin Cuvînt,
27 ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată fără sbîrcitură sau altceva de felul acesta, ci sfîntă și fără prihană.
28 Tot așa trebuie să-și iubească și bărbații nevestele, ca pe trupurile lor. Cine își iubește nevasta, se iubește pe sine însuș."

mi se pare ca cerinta pe care Domnul o face sotilor nostri este mult mai greu de indeplinit...." Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S'a dat pe Sine pentru ea". Ce e oare mai usor de indeplinit - supunerea sau sacrificiul suprem?. Eu zic ca putem sa ne consideram binecuvantate ca Domnul ne cere doar sa ne supunem pe cand lor le cere sa ne iubeasca neconditionat si sa fie gata sa isi dea viata pentru noi.
Cred ca daca privim lucrurile in acest fel supunerea nu mai e o povara ci dimpotriva un act de iubire si respect fata de partenerul de viata pe care ni l-a dat Dumnezeu, implinind astfel menirea noastra ca sotii, si ajutand la devenirea sotilor nostri a oamenilor pe care Dumenzeu i-a vrut.
Sus In jos
Daniela
De-al casei
De-al casei
Daniela

Varsta : 59

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyDum Feb 17, 2008 8:37 pm

Mi-a placut mult comparatia ta, Diana, cu pilotul si copilotul !!!!!! Ce as adauga si eu este faptul ca prin creatie femeia a fost facuta sa se supuna cu usurinta sotului in momentul in care este iubita de-asta indemnul catre soti este sa-si iubeasca sotiile. Si imi place tare mult o maxima care spune ca "darul cel mai mare pe care un tata il poate face copiilor lui este sa o iubeasca pe mama lor". In acelasi timp responsabilitaea sotului de a avea grija de sotia lui este, la fel, din momentul creatiei cand Dumnezeu l-a facut pe om si prima porunca care i-a dat-o a fost sa nu manance din pomul cunostintei binelui si raului, moment in care i s-au stabilit responsabilitatile care ii reveneu ca barbat: de a fi atent si a purta de grija, de a lua decizii si de a fi responsabil inaintea Domnului, si i-a poruncit doar lui pt ca femeia nu era inca creata: Genesa 2:16+17
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
Neria

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyDum Feb 17, 2008 8:56 pm

Da, am auzit si eu proverbul ala mai demult si mi-a placut tare mult, e asa de plin de intelesuri.
Ce poate fi mai minunat ca exemplu de dat copiilor decat o familie iubitoare in mijlocul careia sa creasca, nu?
Sus In jos
mirela
Bine ai venit!
Bine ai venit!
mirela

Varsta : 46

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyDum Feb 17, 2008 10:03 pm

Am inceput sa citesc o carte: Dragoste si respect, Emerson Eggerichs. vorbeste despre "ciclul nebuniei" dintre sot si sotie, fara dragoste ea reactioneaza fara respect, fara respect el reactioneaza fara dragoste, fara dragoste ea reactioneaza fara respect........ si tot asa. Din discutiile pe care le-am mai avut cu Vova, sotul meu ne tot gandeam la ciclul asta si ne intrebam cine face primul pas. cand ajung cu cititul la ciclul revigorarii si la ciclul recompensei va mai scriu ce am mai citit.
Sus In jos
GROZE ANDREEA
Bine ai venit!
Bine ai venit!

Varsta : 40

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyLun Feb 25, 2008 10:37 pm

personal Domnul m-a invatat ce inseamna supunerea in diferite imprejurari din viata mea. Si sunt doua lucruri pe care le-as impartasi : supunerea este modul in care Dumnezeu ma protejeaza si daca vreau sa am parte de protectia si binecuvantarea Lui trebuie sa ma supun sotului meu ca autoritate pe care El a lasat-o in viata mea si doi supunerea nu inseamna doar o acceptare verbala si exterioara ci inseamna o atitudine a inimii
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
Neria

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyLun Feb 25, 2008 10:46 pm

Foarte frumos si bine spus Andreea. Intradevar e o atitudine a inimii. flowers
Sus In jos
Cornelia Filip
Incepator
Incepator
Cornelia Filip

Varsta : 58

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyJoi Feb 12, 2009 11:37 pm

giveflowers giveflowers O casnicie reusita nu este un dar, este o realizare. (Ann Landers)
Stiti triunghiul; Dumnezeu, el si eu. In aceeasi ordine e si supunerea si... succesul e garantat. kissing
Sus In jos
nikita
Femeie crestina
Femeie crestina
nikita

Varsta : 51

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyVin Feb 13, 2009 12:48 pm

Citesc randurile despre supunere si trebuie sa recunoc ca sunt deficitara la capitolul astaSunt constienta de ordinea pe care a lasat-o Dzeu,de binecuv care decurg din asculare,vad ca lipsa mea de supunere face stricaciuni,si pot spune ca am un sot fff bun,incerc sa ma corectez si cu cat citesc ma conving ca e necesar sa lucrez la acest capitol.Uneori ma interb ce sa fie de vina,temperamentul meu,faptul ca a trebuit mult tp sa fiu pe post de conducator,dar sincer imi doresc sa fiu o sotie supusa.
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
Neria

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyVin Feb 13, 2009 12:53 pm

Nikita draga mea, sunt sigura ca Domnul vede dorinta sincera a inimiii tale si ca iti va da ajutor. kissing
pupici
Sus In jos
lidia magureanu
Bine ai venit!
Bine ai venit!

Varsta : 46

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyMier Mar 04, 2009 10:16 pm

interesant ca Dumnezeu nu ne-a poruncit, noua sotiilor, sa iubim, ca avem asta "in sange", ci ne-a poruncit sa ne supunem, noua, care de la Eva avem dorinta de a-i conduce pe barbati!:) Cu siguranta, El care ne-a creat a stiut ca avem nevoie sa fim sub protectia cuiva...
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
Neria

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyMier Mar 04, 2009 11:01 pm

Lidia, draga mea foarte frumos spus.... si e chiar o chestie la care eu nu m-am gandit pana acuma... flowers
pupici dulci si te asteptam sa ne spui ce crezi si la alte subiecte. kissing
Sus In jos
brenda
Incepator
Incepator

Varsta : 53

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyDum Mar 20, 2011 6:43 pm

Supunerea...o problema destul de spinoasa a timpurilor noastre. Din momentul in care eu si sotul meu am decis sa ne casatorim i-am spus ca eu nu sunt genul de femeie care tace si executa, ca imi doresc ca in casnicia mea toate deciziile sa fie discutate si luate impreuna.Si asa si este.Nu sunt de acord cu faptul ca barbatul decide contra vointei mele.Nu sunt de acord cu faptul ca decizia finala ii apartine in totalitate, ci ca trebuie sa facem in asa fel ca aceasta decizie sa fie pe placul amandurora.
Intr-o casnicie in care exista dragoste si respect cred ca supunerea sau mai bine zis dorinta mea ca femeie de a face pe placul sotului vine de la sine.
Supunerea nu inseamna ascultarea si executarea unor ordine.Ca si crestini trebuie sa fim supusi unul altuit, deci supunerea este reciproca, pentru ca in fata lui Dumnezeu nu exista parte femeiasca si parte barbateasca.Din momentul in care barbatul isi iubeste si slujeste sotia , si sotia ii va face pe plac barbatului, nu?
Sus In jos
miriam
Bine ai venit!
Bine ai venit!
miriam

Varsta : 50

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyMar Mar 22, 2011 9:55 am

"Este usor sa fii supusa unui barbat care te iubeste, si la un barbat ii este usor sa iubeasca o sotie supusa"
Asta am citit-o undeva...
Parerea mea este ca totul trebuie facut in dragoste si din dragoste,cu ascultarea si supunere in primul rand Lui Dumnezeu!
Sus In jos
brenda
Incepator
Incepator

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyMar Mar 22, 2011 10:41 am

Amin, miriam! Cand exista dragoste din ambele parti , supunerea este un lucru care vine de la sine - tot pentru ambii.

Nu sunt de acord cu genul de supunbere care am vazut ca se practica in unele familii: am vazut soti care au decis ca trebuie sa paraseasca Italia fara ca macar sa-si intrebe sotia daca este de acord..iar ea a ramas mai mult decat rau pentru ca nu era deloc de acord.
Sus In jos
Neria
Admin Neria
Admin Neria
Neria

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyMar Mar 22, 2011 6:41 pm

Eu cred ca daca un sot isi iubeste sotia cum si-a iubit Cristos biserica... este imposibil ca sotia sa nu ii fie supusa....

Nici eu nu sunt de acord cu sotul care ia deciziile si familia il urmeaza, cred ca totul trebuie discutat la nivel de familie... pentru ca ii afecteaza pe toti.... dar cred ca in cazul in care ca si familie nu se ajunge la un consens.... (dupa ce totul a fost discutat in dragoste si s-a tinut cont de parerea fiecaruia) sotul este cel care are mandatul din partea Domnului de a fii preot in casa lui si de a lua decizia care sa ii ofere siguranta familiei.
Sus In jos
brenda
Incepator
Incepator

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? EmptyMar Mar 22, 2011 10:25 pm

Sotul poate fi preot in casa lui in ce priveste situatia spirituala a familiei, dar nu in orice decizie.Cel putin daca sotul meu ar decide ca vrea sa se intoarca in Romania - de exemplu, eu n-as fi de acord sa-l urmez pentru ca sunt convinsa ca este o greseala , deocamdata.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Supunerea - un concept invechit?!?   Supunerea - un concept invechit?!? Empty

Sus In jos

Supunerea - un concept invechit?!?
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Neria :: Forumul femeilor credincioase :: Femeia dupa inima Lui Dumnezeu (Tit 2)-
Mergi direct la: